Zaken Expert realiseert Vastgoed BIZ Dorpsstraat Zoetermeer

Vastgoed-BIZ Dorpsstraat Zoetermeer
19 januari 2017
Net-Work-Shop “Leer de kunst van netwerken”
11 juli 2017

De Dorpsstraat in Zoetermeer krijgt een financiële injectie. Vertegenwoordigers van 84 van de 118 panden hebben gisteren voor het oprichten van een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) gestemd. De vastgoedeigenaren gaan jaarlijks 85.000 euro investeren in de straat.

Eén van de voorstanders van de BIZ, Eef van der List, die meerdere panden in de Dorpsstraat bezit, is blij met de uitkomst. ,,Echt een opsteker. Daar kunnen we wat mee”, zegt hij. Om de leden van de BIZ zoveel mogelijk inspraak te geven is volgens Van der List besloten om er een vereniging van te maken. ,,Bij een stichting heb je alleen een bestuur die de beslissingen neemt. We wilden het zo democratisch mogelijk maken omdat om de centjes van de leden gaat”, vertelt hij.

Het geld wordt volgens de initiatiefnemers onder meer gebruikt om gevels uit te lichten, meer groen te creëren en voor een goede muziekinstallatie in de straat. Op die manier willen de leden het ’typische karakter van de Dorpsstraat behouden’.

Gemeente
Om de vastgoedeigenaren te helpen, heeft de gemeente toegezegd dit jaar nog 250.000 euro bovenop de 85.000 euro te investeren. De BIZ blijft in ieder geval vijf jaar in stand. ,,De gemeente heeft gezegd dat als wij met goede plannen komen en de raad daarmee akkoord gaat, ze de volgende jaren ook zal investeren. Of dat meer of minder zal zijn dan dit jaar, moet de toekomst leren”, aldus Van der List.

Winkeliers en horeca-ondernemers gaan zich ook inzetten voor de straat. Vorig jaar kwam er een einde aan de BIZ voor ondernemers, maar het plan is dat dit in 2018 weer in werking wordt gesteld. ,,Dat vastgoedeigenaren nu een BIZ zijn begonnen, is voor hen een positief teken. Ondernemers zien nu dat vastgoedeigenaren ook een impuls willen geven aan de straat. Terwijl wij ons meer op de ‘hardware’ richten, beslissen de ondernemers dan over evenementen en bijvoorbeeld marketing en feestverlichting.”

Bron: Algemeen Dagblad 29 maart 2017