Synple wint Breda Startup Award, ook koffie-fietsenzaak Kamu in de prijzen

Vijf gouden tips om op een efficiënte manier social media te gebruiken voor je bedrijf
4 oktober 2016
Alles over het starten van een onderneming. Gratis startersdag voor (pre)starters en jonge ondernemers
7 december 2016

BREDA – De Breda Startup Award is dit jaar gewonnen door Synple. Het bedrijf – dat transporteurs helpt ladingen uit te wisselen – ontving de prijs donderdagavond uit handen van wethouder Boaz Adank.

Roderick Rodenburg (37) van Synple: “Heel blij mee. We zijn vorig jaar begonnen met het uitrollen van onze plannen, inmiddels werken we met zeven mensen. Het loopt goed en het is fijn om op deze manier erkenning te krijgen.”

Volgens Rodenburg rijdt één op de vier vrachtwagens met een lege trailer door het land. Synple biedt transporteurs een platform om gebruik te maken van elkaar ritten. “Een soort Facebook voor transporteurs”, verheldert de winnaar.

De Breda Startup Award, die voor de tweede keer werd uitgereikt, draagt bij aan een beter ondernemersklimaat, vindt Rodenburg. “Het zorgt voor reuring, dat merk je. Voor starters is het een fijne kennismaking met het lokale bedrijfsleven.”

De winnaar kan rekenen op extra ruggesteun van ondernemende stadsgenoten; hulp van een accountant, bijvoorbeeld, en een plekje in de vip-lounge van NAC. De publieksprijs (Breda Community Award) ging naar koffie-fietsenzaak Kamu.

Of Rodenburg het succes goed gevierd heeft donderdagavond? “Nou, voordat ik klaar was met felicitaties in ontvangst nemen, was de bar al dicht.”

Bron: BN DeStem