Praktijkassessment ondernemerschap en eigen bedrijf

Het Praktijkassessment biedt inzicht in de competenties en de mogelijkheden van cliënt als ondernemer. Daarnaast geeft het informatie over de wijze waarop en de termijnen waarbinnen de cliënt zich kan versterken zodat werkhervatting via opzetten van een eigen bedrijf mogelijk is.

Het Praktijkassessment bestaat uit de volgende onderdelen:

  • ·Een assessment bestaande uit (persoonlijke) gesprekken en/of ondernemerstesten dat uitmondt in een advies over de algemene persoonlijke en ondernemersvaardigheden van cliënt als mens en ondernemer. Daarbij wordt cliënt beoordeeld en gewaardeerd op verschillende ondernemers stijlen en vaardigheden (o.a. commercieel inzicht, organisatorisch, intrinsieke motivatie, denkstijl).
  • · Een assessment waarbij cliënt in de praktijk wordt geobserveerd in één of meer werksituatie(s) en dat uitmondt in een advies, waarin de mogelijkheden en de knelpunten van cliënt alsmede affiniteiten gerelateerd aan het werk inzichtelijk worden gemaakt. Getest worden meerdere situaties zoals: marktgevoel/commercieel denken, organiseren, verkoop en onderhandelen, etc..

Een Praktijkassessment geeft een inzichtelijk advies in de mogelijkheden om cliënt d.m.v. een eigen bedrijf naar betaald werk toe te leiden. Ook volgt een advies binnen welke termijn en met welke vervolgdienstverlening dit bereikt kan worden. Indien cliënt niet geschikt is dan wordt dit gemotiveerd aangegeven.