ONDERNEMER JORINDE OVER ONS TRAININGSPROGRAMMA

Aanpak Schiedamseweg, even terugkijken
3 mei 2018
Ondernemer in de spotlight: Marloes van der Mispel van ByMispel
8 mei 2018

Jorinde van ’t Zelfde startte in 2015 haar onderneming La Même Chose, waarmee ze zich richt op (online) communicatie en marketing. Zij nam deel aan ons trainingsprogramma en met succes!

 

“In November 2015 ben ik mijn eigen onderneming gestart en tegelijkertijd begonnen bij het trainingsprogramma van Zaken Expert met een aantal gesprekken. Daarna heb ik mij ingeschreven voor het programma en ik kan met recht zeggen dat ik ontzettend veel heb gehad aan de bootcamps en masterclasses!

Een aantal dingen sprongen er voor mij echt uit:

 • je bent samen met een groep startende ondernemers die allemaal in hetzelfde schuitje zitten, je leert nieuwen mensen kennen, kunt ervaringen en tips delen en je houdt er een netwerk aan over wat heel belangrijk is als starter;
 • de masterclasses en bootcamps zijn heel nuttig en interessant en dragen bij aan je ontwikkeling en kennis als ondernemer;
 • je leert van experts en ervaren ondernemers;
 • het werkt heel motiverend en inspirerend en iedere keer wanneer ik van een training thuis kwam had ik weer zin om te knallen.
 • het geeft je stof tot nadenken maar ook om dingen uit te proberen waar je misschien zelf eerder niet aan gedacht had.

Een aantal dingen die ik er persoonlijk uit meegenomen heb zijn:

 • eet iedere ochtend een groene kikker: start je dag met de dingen die je moeilijk vindt of waar je tegen op ziet;
 • blijf continu bezig met verbeteren, experimenteren en toetsen;
 • elimineer zaken in je business die je niks opleveren en die alleen maar energie kosten;
 • maak keuzes, creëer hefbomen voor jezelf (besteed dingen uit waar je geen tijd voor hebt of waar je niet goed in bent), hierdoor komt er tijd vrij voor activiteiten die jou wél iets opleveren;
 • vraag altijd om een schriftelijk akkoord op je offerte;
 • doorbreek je beperkende gedachten en ga uit van je eigen positieve overtuigingen, angst werkt juist verlammend;
 • investeer in jezelf om waardevol te kunnen zijn voor anderen;
 • focus je niet op één ding, maar creëer meerdere inkomsten stromen;
 • zie zakelijke fouten als leergeld.

Als afsluiting wil ik meegeven dat ik ontzettend blij ben met de keuze om voor mezelf te beginnen en dat ik nu dagelijks doe waar ik blij van word. Het is een verrijking van mijn leven en ik gun dit iedereen! Bij twijfel gewoon doen, ga ervoor!”