Ondernemer in de spotlight: Marloes van der Mispel van ByMispel

ONDERNEMER JORINDE OVER ONS TRAININGSPROGRAMMA
8 mei 2018
MASTER YOUR BUSINESS DAY©
8 mei 2018

Marloes van der Mispel besloot in 2015, na jaren te hebben gewerkt als inkoper binnen de retail, het heft in eigen handen te nemen en haar eigen onderneming te starten in deze branche. Inmiddels runt ze een succesvol bedrijf en vertelt ze hoe ze deze weg tot nu toe heeft bewandeld.

“Eind 2015 besloot ik ‘definitief’ om voor mezelf te beginnen. Mijn onderbuik gevoel vertelde me dit al langer maar nu was het tijd om de daad bij het woord te voegen. Ik zag andere kansen binnen mijn vakgebied, kon dit niet loslaten en wilde na 20 jaar werken onder mijn eigen condities. Op datzelfde moment kwam ik met het trainingsprogramma van Zaken Expert in aanraking. Freek Kraus werd mijn Business Coach en hij tipte me o.a. de Masterclasses en Bootcamps. Achteraf gezien kon er geen betere timing zijn!

Wat was ik bleu en onzeker de eerste bijeenkomst. Ik voelde dat het goed zou komen maar wist echt niet waar ik precies moest beginnen. Er waren al jonge ondernemers die precies konden vertelden wat ze na 1 jaar dachten te verdienen en ze kwamen zo zelfverzekerd over. Ik ging nog onzekerder naar huis….Maar iedere dag werd mijn verhaal, voor mijzelf, duidelijker en iedere businesscoach les, kon ik de invulling van mijn bedrijf iets concreter maken. Ondertussen ging ik de boer op, op zoek naar mijn eerste klus.

Step by step heb ik zo mijn businessplan vormgeven, kon ik geregeld met Freek Kraus sparren, groeide mijn zelfverzekerdheid en werd mijn onderbuik gevoel werkelijkheid. Tijdens de laatste les van de masterclass kon ik de mede cursisten vertellen dat ik mijn eerste klus binnen had. Ik ging naar China en India om een home deco collectie in te kopen voor 1 van de grootste retailers van Nederland. Zij wilde vernieuwen maar konden dit binnen het bestaande team niet invullen en ik kon samen met hen meer vaart maken.

Mijn bedrijf heet ByMispel, inkoopbeleid mèt rendement. Door mijn jarenlange inkoopervaring binnen de retail heb ik een brede kennis van de gehele supply chain. Van productdevelopement tot inkoop, van logistiek tot marketing. Door mij in te zetten als verlengstuk van een inkoopafdeling koopt de retailer kennis en tijd waardoor zij eerder hun stip op de horizon bereiken en daarmee hun rendement (fors en in korte tijd )vergroten.

Na 2,5 jaar kan ik zeggen dat ik al diverse opdrachten met succes heb mogen uitvoeren voor Retailers zoals Xenos, Kwantum en diverse importeurs en merken in bed & woningtextiel en in de home deco branche.

Ik ging er vanuit dat ik de eerste 3 jaar niet zou kunnen leven van mijn bedrijf, maar na een half jaar was dat al het geval. Ik heb nog geen dag zonder werk gezeten en door de afwisseling van werkgevers ben ik up to date, ken ik vele markten en weet ik precies wat de consument wilt.

Mijn ondernemersdroom, die ik destijds tijdens de eerste Masterclass met veel onzekerheid opschreef is dubbel en dwars uitgekomen!”

Marloes van der Mispel

www.bymispel.nl