Nominaties Gulden Feniks 2013 bekend!

Innovatie winkelgebied Osdorp Centrum
4 april 2013
De wonderbaarlijke metamorfose van de Nieuwe Binnenweg
7 juni 2013

4 april 2013

De Nieuwe Binnenweg is genomineerd in de categorie gebiedstransformatie.
Wij zijn trots op de bijdrage die wij hebben kunnen leveren met onze brancheringsmanagement op de Nieuwe Binnenweg.

Persbericht van guldenfeniks.nl:

Nominaties Gulden Feniks 2013 bekend!

2 april 2013

Vandaag zijn de genomineerde projecten voor de Gulden Feniks 2013 bekend gemaakt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgeloofd door het Nationaal Renovatie Platform (NRP) in drie categorieën: Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie. Kenmerkend voor de Gulden Feniks is het integrale karakter van de prijs, die daarmee direct aansluit op de uitdagende opgave waarvoor de sector staat.

Maar liefst 92 inzendingen zijn dit jaar de revue gepasseerd. Dit hoge aantal inzendingen wijst er op dat het renoveren en transformeren van bestaand vastgoed in het brandpunt van de belangstelling staat. Niet alleen het aantal ingezonden projecten, maar ook de hoge kwaliteit en soms bijzondere oplossingen hebben de keuze dit jaar extra moeilijk gemaaktvoor de jury. Aan de hand van de criteria duurzaamheid, sublimatie, economie, innovatie en maatschappelijke meerwaarde zijn alle inzendingen zorgvuldig beoordeeld.

De jury is van mening dat het belang van goed opdrachtgeverschap, samenwerken en investeren in kwaliteit wordt beloond en uiteindelijk kan resulteren in bijzondere projecten waar mensen jarenlang van kunnen genieten. Met oog voor detail en de juiste ingrepen kan zoveel meer worden gehaald uit de bestaande gebouwde voorraad. De inzendingen van de Gulden Feniks 2013 geven inzicht in de vele kansen die er zijn om het duurzaam gebruik van de bestaande gebouwde omgeving te bevorderen.

De jury van de Gulden Feniks 2013 heeft dit jaar in totaal 10 projecten genomineerd: 4 projecten in de Categorie Renovatie, 3 in de Categorie Transformatie en 3 Gebiedstransformaties. De volgende projecten zijn genomineerd voor de Gulden Feniks 2013:

Categorie Renovatie
R13 Monarch I, Den Haag
R28 Rijksmuseum, Amsterdam
R31 Apollohuis, Amsterdam
R34 Justus van Effen, Rotterdam

Categorie Transformatie
T19 Metaforum, Eindhoven
T23 Rembrandtparkgebouw, Amsterdam
T39 Museumkwartier, Den Bosch

Categorie Gebiedstransformatie
G3 Strijp-S, Eindhoven
G4 Blaauwlakenblok, Amsterdam
G8 Nieuwe Binnenweg, Rotterdam

Prijsuitreiking op NRP-Plein tijdens PROVADA

De uitreiking van de Gulden Feniks 2013 vindt plaats op dinsdag 4 juni om 13.00 uur op PROVADA in de Amsterdam RAI, hét jaarlijkse ontmoetingspunt van de vastgoedbranche. Tarik Yousif, bekend van het programma Hoop of Sloop, presenteert de prijsuitreiking op het NRP-Plein in Hal 9, tijdens de themadag over herontwikkelen, herbestemming en transformatie.