Innovatie winkelgebied Osdorp Centrum

Vijfhonderdste pupil Business Coach Breda
18 maart 2013
Nominaties Gulden Feniks 2013 bekend!
4 april 2013

2 april 2012

Een innovatieve manier van winkelen met één van onze winkelstraatmanagers als stuwende kracht.

In de Metro:

Als het aan het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West ligt gaat winkelgebied Osdorp Centrum Het Nieuwe Winkelen invoeren. Hierbij kan het winkelend publiek via mobiel internet op productniveau zoeken in het winkelaanbod. Om dit voor elkaar te boksen is een winkelstraatmanager Osdorp Centrum aangesteld. Deze moet de winkeliers en ondernemers van het Osdorpplein onder meer stimuleren om hieraan mee te doen. “Veel ondernemers staan onder druk door het succes van online winkelen. Wij willen het winkelaanbod op het Osdorpplein goed houden en spelen daarom in op de veranderingen in de markt”, zegt een stadsdeelwoordvoerder.

lees verder

Gemeente Amsterdam:

Stadsdeel, vastgoedeigenaren ASR, Kroonenberg en Lebo en de ondernemersvereniging Osdorp Centrum en Shoperade financieren gezamenlijk een winkelstraatmanager voor het winkelgebied Osdorp Centrum. De winkelstraatmanager gaat werken aan de verbetering en de promotie van dit winkelgebied.
De winkelmanager verbindt

Tijdens de uitbreiding van het winkelcentrum wordt de winkelstraatmanager de verbindende schakel tussen diverse partijen zoals winkeliers, vastgoedeigenaren, en stadsdeel om samen de kwaliteit, aantrekkelijkheid en de veiligheid van het winkelgebied te verbeteren.
Het nieuwe winkelen

De winkelstraatmanager werkt mee aan (promotie-)activiteiten zoals Nightshopping, themamarkten, een modeshow en een muziekfestival. Ook zal de winkelstraatmanager de winkeliers van het Osdorpplein stimuleren om zich te oriënteren op het Nieuwe Winkelen. Het Nieuwe Winkelen verbindt online winkelen en fysiek winkelen aan elkaar.