BIZ/Ondernemersfondsen

Een ondernemersfonds (BIZ) is de beste en eerlijkste levensverzekering voor een gebied.
In veel winkelstraten en winkelcentra is het voor de winkeliersvereniging lastig om veel activiteiten en evenementen te organiseren, omdat er te weinig betalende leden zijn. Hierdoor is het budget van de winkeliersvereniging vaak beperkt en is de vereniging vaak afhankelijk van gemeentelijke subsidies.

Niet alleen de wet kan uitkomst bieden (zie wet Bedrijven Investeringszones / BIZ), maar ook gemeentelijke regelingen en heffingen kunnen ervoor zorgen dat inkomsten worden gegenereerd en dat deze volledig terugvloeien naar de winkeliersvereniging (het gebied) of het bedrijvenpark. Dit soort ondernemersfondsen zorgen er niet alleen voor dat de ondernemers meer kunnen organiseren in het winkelgebied, maar draagt ook bij aan betere (onderlinge) samenwerking en beter contact met de gemeente. Binnen een ondernemersfonds kan er ook voor gekozen worden om met meerdere stakeholders te investeren in het gebied. Bijvoorbeeld 1/3 inbreng ondernemers, 1/3 gemeente en 1/3 vastgoedeigenaren.

Zaken Expert heeft veel ervaring met het opzetten van verschillende ondernemersfondsen en kan hierbij zowel een adviserende als uitvoerende rol vervullen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Zaken Expert.