U maakt gebruik van de voordelen van een lopend bedrijf

Zaken Expert adviseert en ondersteunt bij bedrijfsovernames. Er zijn verschillende redenen om een bedrijf over te nemen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u al een bedrijf heeft en het interessant is om een ander bedrijf over te nemen om zo meer kennis, producten of diensten aan te kunnen bieden. Ook kan u hierbij denken aan het versterken van de marktpositie van uw eigen bedrijf.

Als u een bedrijf wilt overnemen waar u niet werkt, kan u zichzelf inkopen met een Management Buy-In. Dit kan afhankelijk van uw wensen en/of strategie een gehele of gedeeltelijke overname zijn.

Als u als werknemer, partner of aandeelhouder bij het bedrijf waar u werkzaam bent, kunt u dit bedrijf overnemen met een Management Buy-Out.

Ook kan u een bedrijf overnemen van een familielid. Hierbij moet u wel tot een zakelijke overdrachtsprijs komen. De Belastingdienst houdt namelijk in de gaten of een prijs niet te laag is. Zaken Expert kan u tevens informeren over de financiële en fiscale regelingen die gelden voor een bedrijfsoverdracht binnen de familie.

Zaken Expert kan u begeleiden bij iedere stap binnen dit proces. Specialistische juridische en fiscale kennis wordt geleverd door onze netwerkpartners.