6 tips om leegstand tegen te gaan in winkelgebieden
1 mei 2014
10 trends die invloed hebben op winkelgebieden  
1 mei 2014

Vanwege de crisis komen veel mensen niet of erg moeilijk aan een baan in loondienst. In veel gevallen is het ondernemerschap dan een interessant alternatief. De afgelopen jaren is het aantal startende ondernemers sterk gestegen en het is de verwachting dat deze trend doorzet. Bij het starten van een eigen onderneming komt echter veel kijken en niet iedereen heeft de kennis en ervaring om een juiste start te maken. Goede begeleiding door een ervaren businesscoach kan het verschil maken tussen succes en falen.

Door startende ondernemers coaching aan te bieden in deze opstartfase, kunt u ervoor zorgen dat meer startende ondernemers in uw gemeente slagen in de opzet van hun onderneming. Omdat veel mensen (proberen te) starten vanuit een uitkeringspositie, bespaart het de gemeente veel geld wanneer deze aspirant ondernemers uiteindelijk slagen in het starten van een eigen onderneming en hiermee voldoende omzet behalen om in hun levensonderhoud te voorzien. Tevens zorgt u met het aanbieden van goede begeleiding dat ondernemers met onvoldoende ondernemerskwaliteiten of een niet levensvatbaar concept, tijdig worden ontmoedigd in hun plannen. Dit scheelt de maatschappij uiteindelijk veel geld wanneer het lukt om dergelijke ‘ondernemers’ te overtuigen dat de plannen niet levensvatbaar zijn. Het voorkomt namelijk eventuele faillissementen.

bcb

Wilt u de werkgelegenheid stimuleren binnen uw gemeente door middel van het stimuleren en begeleiden van ondernemerschap? Wij kunnen u hierin adviseren. Met het project Business Coach Breda  is het ons gelukt om binnen 2 jaar meer dan 500 banen te creëren. Het project dat de gemeente Breda met Europees geld startte om startende ondernemers te helpen. Zaken Expert heeft deze Europese aanbesteding gewonnen en is de realisator van het project. Inmiddels weten we dat Business Coach Breda niet alleen navolging krijgt in Eindhoven en Amsterdam, maar ook in Breda wordt verlengd en structureel wordt gemaakt wegens het doorslaande succes.

De feiten op een rij (onafhankelijk onderzocht door het EIM):

  • 96% van de 322 ondernemers die begeleid zijn van de ondernemers onderneemt na 2 jaar nog steeds. Landelijk is dit maar 67%
  • 42% van deze ondernemers is vanuit een uitkeringspositie gestart
  • Deze 322 ondernemers hebben nog eens meer dan 190 mensen aangenomen
  • Een traject kost gemiddeld €500,- per ondernemer. Vele malen goedkoper dan wanneer een gemeente via een re-integratietraject iemand vanuit de bijstand weer aan de slag probeert te helpen.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw gemeente te bespreken.