Geloof in eigen kracht is iets heel positiefs
1 november 2015
Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn
1 november 2015

De nieuwste apps om het (zaken)leven een stuk prettiger te maken.

 

Financiering om te starten.

Gertjan maakte een belangrijke stap in zijn leven door zijn baan op te zeggen en te gaan ondernemen. Hij opende een kleine hotspot ‘Bos’, waar je terecht kunt voor heerlijke sappen, salades en soepen. “Het ondernemen geeft me rust en het enthousiasme van klanten geeft een enorme kick. Via Qredits heb ik de ­financiering kunnen regelen en kon ik van start. De persoonlijke benadering van de bedrijfsadviseur gaf me een goed gevoel. Ze denken echt met je mee.”

 

Qredits helpt je verder

Qredits is erop gericht om dromen van ondernemers mogelijk te maken. Vertrouwend op de kracht van het ondernemerschap, de kracht van een goed idee. Ben jij ondernemer? Word jij ondernemer? Overweeg je te ondernemen? Ga dan naar www.qredits.nl voor een zakelijk krediet en de nodige begeleiding bij het werkelijk waar maken van je droom. Kijk wat we samen kunnen bereiken. Wij zijn er helemaal klaar voor!

 

Smartphones hebben voor ondernemers een hoop voordelen. Buiten het bellen, sms’en, appen, e-mailen en het bijhouden van de agenda, bieden ze ook de mogelijkheid tot het installeren van apps. Nee, niet om spelletjes te spelen onder werktijd. Ze maken het dagelijkse leven als ondernemer prettiger. Van hulp bij het knopen van je stropdas tot het opslaan van visitekaartjes: deze apps wil je echt hebben!

 

Even naar een klant of leverancier en geen kleingeld op zak?

Een van de bekendste parkeerapps is die van Parkmobile. De app is al een tijdje beschikbaar in de app store en werd door tv-programma Kassa uitgeroepen tot de beste en voordeligste in zijn klasse. Na gratis registratie kun je vanuit de app je kenteken en parkeerzone opgeven en de parkeertijd starten. Met een druk op de knop start en stop je de meter; het is dus niet nodig om terug naar de parkeerautomaat te lopen om er extra geld in te gooien. Je betaalt achteraf, hebt snel inzicht in je parkeerkosten en kunt op een kaartje zien in welke zone of garage je het goedkoopst uit bent.

 

Onderweg naar een volgende afspraak in de auto een berichtje sturen zonder ondersteboven in de berm te eindigen?

Met de app Dragon Dictation kan dat. Zonder een gevaar in het verkeer te worden, kun je onderweg je e-mails beantwoorden, een Facebookbericht of tweet plaatsen, of wat dan ook. Je hoeft alleen maar hardop tegen je telefoon of iPad te praten. Op het beeldscherm verschijnt razendsnel wat je zegt. Aan het einde van een zin zeg je ‘punt’ en er verschijnt een punt. Wil je een komma of een vraagteken? Je hoeft het maar te zeggen. Moet de e-mail naar Jan Janssen? Vertel je mobiele apparaat dat de e-mail naar die specifieke persoon in je adresboek moet en hij doet het voor je. Wil je in plaats van een e-mail liever een bericht op Facebook of Twitter plaatsen? Gewoon zeggen. De spraakherkenningssoftware van Dragon kan in het begin wat moeite hebben met je tongval, maar leert je stem gaandeweg steeds beter verstaan.

 

Snel een kopietje maken, maar geen kopieerapparaat of scanner bij de hand?

Waarvan heeft de gemiddelde ondernemer van nu géén kopietje nodig? Bonnetjes, legitimatiebewijzen, zomaar een pagina uit een boek, een foto, een post-it die niet vergeten mag worden, noem maar op. Een kopieerapparaat is meestal niet in de buurt, maar dankzij de app Genius Scan heb je alleen je smartphone nodig. Je maakt een foto met je telefoon: van de brief die je moet bewaren, het bonnetje van de koffie onderweg of een krantenartikel. Genius Scan zet de foto direct om in een handig pdf-formaat en mailt het document desgewenst direct naar jouw mailbox, GoogleDocs, Dropbox of Evernote. Ofwel, je raakt het dus nooit meer kwijt.

 

Lastig om even snel die stropdas te strikken?

Een hebbe-app voor de mannelijke ondernemers. Althans, zij zullen er meer gebruik van maken dan de dames. TieRight is een app die helpt bij het strikken van een stropdas of vlinderstrik. Van de Windsor tot de four-in-handknoop, de TieRight app kent ze allemaal en helpt je vanuit de positie van de strikker. Superhandig, want je hoeft nooit meer in spiegelbeeld voor de spiegel te staan prutsen. Of tijdens de ochtendlijke haast vrouwlief in te schakelen. Of dat gekreukte en verdraaide exemplaar, dat al jaren voorgeknoopt aan een knaapje hangt, weer om de nek te schuiven.

 

Zie jij ook door de enorme berg visitekaartjes niet meer hoe je zelf heet?

Na elke borrel of netwerkbijeenkomst komen er weer een paar bij. Steeds meer visitekaartjes slingeren rond op je kantoor, en dat tijdens je voornemen om er een schoon bureau op na te houden. ScanBizCards is een oplossing die uitblinkt in technisch vernuft. Je maakt een foto van een willekeurig visitekaartje en de app schrijft alle belangrijke gegevens (naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer(s), mailadres) in het adresboek van jouw smartphone. Desgewenst legt de app direct contact met LinkedIn, Facebook, Outlook of elk ander adressenbestand op je toestel. Het is elke keer weer verbazingwekkend dat de app zelfs alle gegevens van de meest creatief vormgegeven visitekaartjes weet op te slaan. De kaartjes kunnen dus snel bij het oud papier.