Groei-Ondernemers Challenge helpt 141 mensen aan het werk

Integrale aanpak Schiedamseweg: privatenpartijen investeren €3,5 miljoen
1 mei 2018
Kunsticoon van 14 meter hoog in de winkelstraat: bospoldervos
3 mei 2018

De Groei-Ondernemers Challenge heeft ruim 141 aan het werk geholpen. Twee groepen van 10 talentvolle en ambitieuze ondernemers zijn gecoacht op een snelle en toekomstbestendige groei van hun bedrijf. De grote winnaar van de tweede challenge is Jurgen van Keulen van JVK Ambachtelijke Dakbedekkingen, die maar liefst 27 mensen aan het werk of aan een opdracht heeft geholpen. De Groei-Ondernemers Challenge is ontwikkeld en gerealiseerd door Zaken Expert in opdracht van gemeente Breda.

 

Resultaten

In een jaar tijd traden 38 extra mensen bij de deelnemers in dienst. Daarnaast vonden 64 zelfstandigen een opdracht als onderaannemer bij de deelnemers en traden 16 stagiaires in dienst. Tegelijkertijd hebben de deelnemers nog 23 openstaande vacatures.

Boaz Adank, wethouder Economische Zaken: ““De twee edities van de Groei Ondernemers Challenge hebben samen een prachtig resultaat opgeleverd. De ondernemers focusten zich een half jaar lang op de groei van hun bedrijf. En het resultaat mag er zijn! Maar liefst 141 mensen uit Breda en omgeving zijn aan een baan of een opdracht geholpen. Dat is een groot compliment waard aan alle deelnemers, en in het bijzonder aan de winnaar van de tweede challenge: Jurgen van Keulen van JVK.”

 

Winnaar

Jurgen van Keulen van JVK Ambachtelijke Dakbedekkingen heeft inmiddels 27 nieuwe banen en opdrachten opgeleverd en de verwachting is dat de groei van zijn bedrijf in 2018 nog verder zal stijgen. Jurgen: “De Groei Ondernemers Challenge Breda heeft mij zeer goed geholpen om de groei van mijn bedrijf te versnellen. Ik ben ondertussen gestart met mijn eigen opleidingscentrum om in de sterke groei naar vakmensen te kunnen voorzien. Ook heb ik een tweede vestiging mogen openen. Het is mooi om te zien dat we als ondernemers onderling elkaar zo goed kunnen helpen bij die groei!”

 

De prijs werd tijdens het BredaGroeit event uitgereikt door Wethouder Adank samen met de winnaar van de eerste Groei Ondernemers Challenge, Mike van Velzen van Sport76.

De winnaar heeft een wisseltrofee ontvangen en een bedrag van € 1.000,- dat door de ondernemers zelf is ingelegd. Jurgen Keulen heeft besloten om het bedrag aan Kika (kinderen kankervrij) te schenken.