Winnaar van onze Groei-Ondernemers challenge groeit met 233 procent

Beijerlandselaan wil oude karakter terug in nieuw jasje
24 november 2021
Hoe revitaliseer je succesvol een winkelstraat?
24 november 2021

Onze 4de editie van de Scaling Up Challenge heeft in het Corona jaar een nieuw record gebroken.

Dus niet alleen gekozen door de ministerie van Economische Zaken als een van de beste groei-programma’s voor scaleups van Nederland, maar ook het hardst gegroeid t.o.v. de laatste 3 edities !

Voor de vierde maal werd de Scaling Up Challenge uitgereikt. Hierbij worden jonge ondernemers in 9 maanden getraind om beter, groter en slimmer te worden.

Voor het Bredase bedrijf met de meeste groei stond er, naast de eer van een bescheiden geldprijs, ook een beker te wachten met grote oren voor in de prijzenkast.

26 nieuwe medewerkers, 246 oproepkrachten en een omzet die verdrievoudigd is. De tien deelnemers hebben allemaal vooruitgang geboekt.
Volgens projectleider Farid Darkaoui is dat ook niet vreemd. Volgens hem bestaat 80 procent van een succesvolle bedrijfsvoering uit psychisch inzicht. ‘ “Een techneut die succesvol wordt, moet ineens ook de rol van manager spelen. Dat vraagt om een nadere en andere manier van kijken.”

Kerstpakket
Deelnemer Anjuna van Bracht is het hier mee eens. Zij organiseert markten bij bedrijven op locatie. Werknemers kunnen daar tijdens een borrel bijvoorbeeld zelf hun kerstpakket samenstellen. ,,Ik heb vooral geleerd dat je niet alleen in je bedrijf moet werken, maar ook aan je bedrijf.”

Dat ze in een klas zat met andersoortige ondernemers, ieder in een andere fase, hielp haar een betere helicopterview te ontwikkelen.

De winnaar van de challenge is Jorg Raven van Liqal. Dat maakt vooral tankstations voor LNG en waterstof. Zijn omzet steeg met 233 procent. Hij leerde vooral de kunst van de juiste mensen aannemen én kansen zien. ,,Iedereen snapt nu dat LNG een groeimarkt is, dat was 7 jaar geleden nog een stuk minder duidelijk.”

Na afloop van de prijsuitreiking voelt ook VVD-wethouder Boaz Adank zich een winnaar. Hij wijst erop dat de stad onlangs is gestegen van plek 94 naar 7 op de lijst van MKB-vriendelijkste gemeente. Het ondersteunen van dergelijke ondernemerstrainingen is volgens hem dan ook in ieders belang. ,,Zonder ondernemers geen werkgelegenheid of bedrijven om trots op te zijn.”