Factor 10 Symposium – Upgraden en Transformeren van Winkelstraten

2 ondernemersfondsen gerealiseerd op de Boulevard Zuid
1 juni 2018
Gemeentelijk project helpt 1619 mensen aan werk
14 september 2018

Een kort verslag van ons Factor10 Symposium met als hoofdonderwerp “het upgraden en transformeren van winkelstraten”.

Het succesvolle middag werd afgetrapt door onze directeur Farid Darkaoui en Daniel White, directeur van Bouwkeet. De bouwkeet is een technisch buurthuis 2.0 dat gefinancierd wordt door privaat kapitaal.

Professor Digital Economy Jesse Weltevreden was onze key-note speaker en zijn verhaal ging over succesvol samenwerken in winkelstraten.

Daarna was er een paneldiscussie met Mayke van Haaren-Stoks, Duco de Bruijn, Merel Mulders en onze eigen Abdel el Bouchibti over upgrading en transformatie van winkelstraten.

Dr. Siebe Thissen sprak over het belang van kunst in winkelstraten en stadsmarinier Marcel Dela Haije werd geïnterviewd over veiligheid en ondermijning.

Als laatste ging de documentaire ‘Revitalisering van een winkelstraat’ in première. Deze was gemaakt door regiseur Perry Boomsluiter. Hierin was het proces te zien van het upgraden en transformeren van de Schiedamseweg dat geleid werd door Zaken Expert. Deze video kunt u hier terugkijken: https://youtu.be/vwU-acpFcVU

De dag werd afgesloten met een rondleiding over de Schiedamseweg, een bezoek aan het Princes Theater en een borrel in Soif in Historisch Delfshaven.