Goed betalingsgedrag begint bij het sluiten van de overeenkomst, zo luidt een wijsheid in ondernemingsland. Maar veel starters hebben onvoldoende kennis over bijvoorbeeld overeenkomsten, facturatie en Algemene Voorwaarden om dat op een goede manier te doen. Bovendien blijkt in de praktijk vaak een drempel te bestaan voor de starter om zijn (eerste!) klanten op een zakelijke en consequente wijze aan te manen. Toch is onvoldoende liquiditeit een groot gevaar voor startende ondernemers en is het belangrijk dat starters praktische handvatten in handen hebben om zelf het betalingsgedrag van hun klanten te beïnvloeden.

De Maatwerk workshop ‘Debiteurenbeheer voor MKB-ers’ is er op gericht deze en andere belangrijke aspecten te verduidelijken en aan te leren aan de ondernemer. De training. vindt plaats tijdens twee avond-sessies van elk circa 2 uur tijd. De aanpak is praktisch, intensief en persoonlijk (maximale groepsgrootte van 4 cursisten). Door deze persoonlijke aanpak is volop tijd en aandacht voor vragen van de kandidaat en worden onduidelijkheden en valkuilen direct opgelost. Elke cursist krijgt na afloop een duidelijke reader mee voor zelfstudie en het eventueel later nazien van de behandelde stof.

Resultaten van de workshop: 

  • De kandidaat is op de hoogte van de zaken die in overeenkomst, offerte, Algemene Voorwaarden en factuur moeten worden vastgelegd m.b.t. het betalingsgedrag van de klant.
  • De kandidaat is op de hoogte van de eventueel door hem/haar te treffen voorzorgsmaatregelen en acties m.b.t. niet-betalende debiteuren.
  • De ondernemer kent de basisprocedure m.b.t. het effectief beïnvloeden van het betalingsgedrag van diens debiteuren.
  • De ondernemer krijgt een aantal tips / handvatten om zich in de praktijk verder te bekwamen in effectief debiteurenbeheer.

Meer weten?
Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons, dan versturen wij u de benodigde informatie en nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek.