Bedrijven Investeringszones in Den Haag succesvol begeleid

Nieuwe Binnenweg Rotterdam online!
6 september 2011
Zaken Expert Businesscoaches aan de slag in de wijk
13 september 2011

De ondernemers van vier Haagse winkelgebieden hebben gekozen voor de oprichting van een Bedrijven Investeringzone (BIZ). De ondernemers van vier Haagse winkelgebieden hebben gekozen voor de oprichting van een Bedrijven Investeringzone (BIZ). Op 23 mei werd de uitslag bekend gemaakt van de draagvlakmeting in 4 winkelgebieden in Den Haag. De ondernemers uit de Badhuisstraat, de Vruchtenbuurt, de Frederik Hendriklaan en het City Center (Spuistraat, Venestraat, Vlamingstraat en een deel van de Wagenstraat) stemden voor een BIZ. In totaal heeft Den Haag nu veertien Bedrijven Investeringszones.

De kwartiermakers van Zaken Expert hebben de besturen van de winkeliersverenigingen van de Badhuisstraat, de Vruchtenbuurt en Frederik Hendriklaan begeleid in het proces naar een BIZ.Op 23 mei werd de uitslag bekend gemaakt van de draagvlakmeting in 4 winkelgebieden in Den Haag. De ondernemers uit de Badhuisstraat, de Vruchtenbuurt, de Frederik Hendriklaan en het City Center (Spuistraat, Venestraat, Vlamingstraat en een deel van de Wagenstraat) stemden voor een BIZ. In totaal heeft Den Haag nu veertien Bedrijven Investeringszones. De kwartiermakers van Zaken Expert hebben de besturen van de winkeliersverenigingen van de Badhuisstraat, de Vruchtenbuurt en Frederik Hendriklaan begeleid in het proces naar een BIZ.

Beter ondernemersklimaat
In een Bedrijven Investeringszone bepalen de ondernemers zélf hoe en met welke middelen hun winkelgebied aantrekkelijker wordt gemaakt. Zij schrijven daartoe een plan en betalen er ook aan mee. Het gaat dan om bijvoorbeeld het organiseren van evenementen, het ophangen van feestverlichting of meer groen in de wijk. Daarnaast kan er worden gekozen voor extra activiteiten op het gebied van schoonmaak en veiligheid. De bijdragen voor de BIZ worden geïnd door de gemeentelijke belastingdienst.

Resultaten stemmingen                  Opkomst                         Voorstemmen

City Center                                              60%                                   77%

Vruchtenbuurt                                        73%                                   73%

Badhuisstraat                                          69%                                   69%

Frederik Hendriklaan                             78%                                   75%